latinica  ћирилица
07/12/2019 |  19:54 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Хуман гест Удружења родитеља дјеце са посебним потребама из Градишке

У Градишци - хуман гест Удружења родитеља дјеце са посебним потребама.

Покренули су акцију уређења куће свом члану Миленку Мајкићу, чији се отац Драган лијечи на Одјељењу онкологије Универзитетског клиничког центра Српске, у Бањалуци. Захваљујући добрим људима, Мајкићи ће новогодишње и божићне празнике дочекати у топлом дому.

Вишечлана породица Драгана Мајкића из Ламинаца живи у неусловној кући. Прије три године општинска борачка организација иницирала је изградњу нове куће која није у потпуности завршена.

- Има нас петоро у кући и живјели смо у малој кући и опет се захваљујем свима - рекао је Драган Мајкић.

Активностима Удружења родитеља дјеце са посебним потребама прикупљена су средства и у току је опремање приземља. Парохија ламиначка у плану има да на прољеће захваљујући прилозима хуманих људи заврши опремање у потпуности и учини богоугодно дјело.

- Поготово у ове дана Божићног поста да сами себе мало преиспитамо и видимо какви смо и колико смо добри. Можемо сигурно помоћи, али је само питање да ли желимо помоћи једни другима - истакао је парох ламиначки Бранислав Видачковић.

- Чим нам временске прилике дозоволе опремићемо и горњи дио. Што се тиче спаваћих соба, пошто је кућа иначе плански направљена да доле имамо једну спаваћу собу а петочлана је породица са троје дјеце тако да планирамо да се кућа на прољеће заврши у потпуности и што се тиче горњег дијела поткровља - појаснио је предсједник Удружења родитеља дјеце са посебним потребама Градишка Драгослав Шиник.

Да би у својим намјерама успјели из Удружења позивају све људе добре воље који су спремни да помогну да контактирају представнике удружења или ако желе да новчано помогну да ураде посредством жиро рачуна Удружења код НЛБ банке.