X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
08/12/2019 |  08:29 ⇒ 09:12 | Извор: sputniknews.com

За спавање на послу 1.300 евра

Сваки запослени широм свијета изнеће основне приговоре на посао који ради, да није довољно плаћен, да ради превише и да је константно неиспаван. Један индијски стартап демантоваће ове приговоре. Наиме, он нуди плату за спавање.
Спавање  (Фото:Depositphotos / SergeyNivens) -
Спавање (Фото:Depositphotos / SergeyNivens)

"Wakefit" је стартап који се бави здравим спавањем и одмором, односно душецима који то омогућавају. Та компанија тражи почетнике који би спавали на послу осам сати, 100 дана за редом. За тај "тежак" посао биће плаћени око 1.300 евра.

Најбоље је што се све то догађа код куће, па не морате да путујете до посла.

Према пропозицијама, идеални су кандидати они "који се осећају пријатно у околини која је све само не ужурбана и могу да замисле и предложе стратегије с којима ће и они и остали чланови њиховог тима заспати што дубље и спавати што дуже".
Ако успију да докажу љубав за пријатно лешкарење, мирну околину, поподневни одмор и љубав према топлом дому, те карактеристике посебно ће се вредновати, преноси Б 92.

Основни захтјев за добро обављање овог посла је готово фанатична жеља и способност да заспиш било кад и било гдје. Од особе се очекује још једно: да воли да проводи вријеме у својој луцкастој пиџами.

Један од услова који свакако треба задовољити: нема претјеривања с телевизијом и серијама, компјутер за вријеме радног времена није дозвољен. Предност имају особе које могу вешто да игноришу најразличитије поруке и нотификације на паметном телефону.

Они који хрчу су искључени. Цела прича о овом послу заправо се своди на посматрање образаца спавања на новој линији душека које је направио овај стартап.

Не само да ће посматрати сан, његову дубину и квалитет пре и после испробавања новог производа, већ ће понудити и саветовање за оне који имају проблема са спавањем.

 "Wakefit" је компанија која се у Индији, па и у свету, већ прославила предлогом да се у индијским канцеларијама направе просторије за брзи поподневни одмор, кратко спавање након ручка, јер је истраживање које су спровели открило да 86 посто Индијаца верује да би након таквог кратког одмора били продуктивнији.