latinica  ћирилица
08/12/2019 |  10:50 ⇒ 11:20 | Аутор: СРНА

Одржан годишњи концерт КУД-а "Петар Мркоњић"

Чланови Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Петар Кочић" из Мркоњић Града одржали су годишњи концерт.
КУД "Петар Кочић" - годишњи концерт - Фото: СРНА
КУД "Петар Кочић" - годишњи концертФото: СРНА

Умјетнички руководилац КУД-а "Петар Кочић" Ивана Поповић рекла је новинарима да су ове године имали много наступа и да су освојили бројне награде.

- Најзначајније нам је треће мјесто на Међународном фестивалу у Турској. Сљедеће године настављамо истим темпом, да путујемо, дружимо се, а радићемо и нове кореографије - навела је Поповићева.

Гости на концерту били су чланови КУД "Бранко Радичевић" из Ердевика у Србији, "Петар Први Карађорђевић Мркоњић" из Мркоњић Града, "Плива" из Језера, "Јањ" из Стројица код Шипова и "Никола Кокошар", такође из Шипова.

Предсједник КУД-а "Јањ" из Стројица Миленко Ђукић истиче да њихово друштво чува традицију, обичаје и културу јањског краја.

- За четири и по године колико и постојимо, направили смо револуционаран посао. Гдје год дођемо, изазовемо интересовање својим наступом и јањском ношњом која је једна од најљепших - навео је Ђукић.

Он је додао да су у Мркоњић Граду одиграли крајишке игре, те да им је ово 53. наступ ове године.

КУД "Петар Кочић" је основан прије четири године, броји 200 чланова, има седам фолклорних секција, женску и мушку певачку групу, као и музичку секцију.