latinica  ћирилица
08/12/2019 |  20:06 | Аутор: РТРС

Шешлије: Самохрани отац добија нову кућу

На помолу је рјешење трајног смјештаја самохраног оца Душка Стојановића из Шешлија код Добоја. Након што су премијер Радован Вишковић и градоначелник Добоја Борис Јеринић обећали помоћ, Душко и његова два сина нашли су кућу у који би могли ускоро да уселе.

Новац за нову кућу породице Стојановић је обезбијеђен, а договорена је и куповина. Власник куће и земљишта живи у иностранству, па се чека да се заврши процедура око папирологије. Душко је пресрећан јер ће коначно синовима моћи да обезбиједи услован смјештај.

Куповину куће коју су Стојановићи одабрали помоћи ће премијер Радован Вишковић и град Добој.

- Премијер је обезбиједио 20.000 КМ, ми смо обезбиједили 10.000, и сада је на породици Стојановић је да они одаберу, оно што је њима по мјери и што они желе - рекао је градоначелник Јеринић.

Са синовима деветогодишњим Драганом и годину и по млађим Дариом живи у туђој и неусловној кући која прокишњава и која нема купатила. Несрећним случајем Душко је остао без руке, али успије да заради за живот. Има коње и извлачи дрва из шуме. У помоћ су му многи притекли, било новцем, намирницама или опремом за кућу.

Душко је захвалан свима, али једну помоћ посебно истиче.

- Ријеч је о господину Додику. Он је међу првима свој дио посла урадио, нигдје није рекао, није звао, није обећао, али је испао човјек - нагласио је Душко.

У новој кући малишани би имали и своју собу и много условнији смјештај. Прије усељења требаће опремити купатило, урадити подове и још неке ситнице, али би проблем ове породице био трајно ријешен. Душко не крије да једва чека да у новом дому угости све оне који су му помогли.