latinica  ћирилица
09/12/2019 |  09:01 | Аутор: СРНА

Ким Џонг Ун отворио нови скијашки центар (ВИДЕО)

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун отворио је ново планинско одмаралиште да би људи уживали у "цивилизацији на високом нивоу под социјализмом", јавили су државни медији, у покушају да држава оствари приход за слабу економију упркос санкцијама.
Ким Џонг Ун отворио нови скијашки центар - Фото: Screenshot/YouTube
Ким Џонг Ун отворио нови скијашки центарФото: Screenshot/YouTube

Државна телевизија приказала је снимке одмаралишта из ваздуха, укључујући хотеле са крововима црвене боје, бању са термалним изворима, скијашку стазу и парк за јахање коња.

Приказане су хиљаде војника и цивила који су махали заставама, а Кима су дочекала дјеца. Он је посјетио ову локацију најмање четири пута ове године.

Ким је био насмијан док је обилазио одмаралиште и током вожње гондолом изнад скијашке стазе, пренио је АП.

Званична Агенција КЦНА пренијела је да је Ким био срећан што је постало могуће да људи уживају у новој култури и што је веома брзо реализован још један план Партије да би људи уживали у цивилизацији на високом нивоу под социјализмом.

Одмаралиште Јангдок, чија је изградња почела прошле године, један је од највећих Кимових развојних пројеката заједно са другим планинским центром који је недавно довршен у сјеверном граду Самџијом и љетним одмаралиштем које се гради у обалском граду Вонсан.