latinica  ћирилица
09/12/2019 |  13:49 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Радончић: Наредне седмице одлука о министру безбједности

Предсједник Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић изјавио је данас да ће одлука о његовом именовању за министра безбједности у Савјету министара БиХ, вјероватно, бити донесена идуће седмице, односно у понедјељак, 16. децембра.
Фахрудин Радончић - Фото: РТРС
Фахрудин РадончићФото: РТРС

- Делегације СДА и ХДЗ-а вјероватно ће се састати у четвртак /12. децембра/. Оно што је сигурно је да ће се СДА, СББ и ДФ у петак /13. децембра/ наћи на нивоу лидера и првих сарадника, гдје ће се разговарати озбиљније и о коалицији и о неким програмским стварима које се сада не спомињу - рекао је Радончић уочи сједнице Предсједништва СББ-а у Сарајеву.

Он је изразио очекивања да ће се током ове седмице јавити и Зоран Тегелтија да би видио какав је његов план као будућег предсједавајућег Савјета министара, не само у сектору безбједности.

Према његовим ријечима, након тога би у понедјељак /16. децембра/ имао све улазне информације и донио одлуку да ли СББ и он, персонално, улазе "у ту причу".

Одговарајући на питање због чега се чека наредна седмица за одлуке с обзиром на то да је најављивано да би имена министара у будућем сазиву Савјета министара БиХ могла бити послана на провјере већ ове седмице, Радончић је рекао да то није само до СББ-а, него и до других учесника.

- /Жељко/ Комшић је, мислим, у Авганистану, тако да је то објективни разлог да тек у петак можемо да сједнемо и да разговарамо - појаснио је Радончић.