latinica  ћирилица
09/12/2019 |  14:17 ⇒ 21:06 | Аутор: РТРС

Остварена сарадња универзитета у Бањалуци и Кини (ВИДЕО)

Делегација Универзитета у Бањалуци у саставу Радослав Гајанин ректор Универзитета, Ранко Шкрбић, декан Медицинског факултета и Љиљана Стевић, директорка Конфуцијевог института су посјетили Тјенђин Универзитет за технологију и едукацију и заједно са партнерима тог универзитета одржали трећи састанак Савјетодавног одбора Конфуцијевог института.

Током састанка је истакнута важност сарадње с циљем реализације увођења одсјека за кинески језик на Филолошком факултету Универзитета у Бањалуци.

Након састанка делегација је обишла кампус и зграде машинског и технолошког факултета, те се увјерила у постојаност изврсних капацитета за пријем страних студената који размјеном долазе на програме које нуди овај кинески универзитет.

Током посјете Тјенђин медицинском универзитету, представљени су потенцијали Медицинског факултета у Бањалуци и план за сарадњу са Медицинским универзитетом у Тјенђину.

Договорена је сарадња у три области: радијационе онкологије, интензивне медицине и претклиничких истраживања.

Делегација Универзитета је данас у граду Чангша присуствовала Глобалној конференцији Конфуцијевих института која окупља ректоре, декане и директоре из више од 140 земаља широм свијета.