latinica  ћирилица
09/12/2019 |  14:20 ⇒ 17:12 | Аутор: РТРС

У понедјељак Посебна сједница НСРС о Приједлогу буџета

На данашњој сједници Колегијума парламента Републике Српске утврђен је Приједлог дневног реда и термин одржавања Осме посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Сједница НСРС заказана је за 16. децембар у 12.00 часова. Посланици Парламента Српске би по хитном поступку требало да разматрају Приједлог буџета Српске за наредну годину од 3,425 милијарди КМ.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да би на Посебној сједници требало да буде разматран по хитном поступку Приједлог програма економских реформи Српске за период 2020-2022. година, којим је дефинисано 18 структурних мјера у оквиру осам реформских области.

- По хитном поступку требало би да буде разматран и Приједлог закона о извршењу буџета Републике Српске за наредну годину, као и Приједлог закона о измјенама закона о доприносима. На предложеном дневном реду је седам тачака - рекао је Чубриловић новинарима, након сједнице Колегијума Народне скупштине.

Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић рекао је да је Приједлог буџета требало да буде разматран у редовној процедури, а не по хитном поступку.

- Циљ буџета за наредну годину јесте да се владајућа гарнитура одржи на функцијама док су грађани апсолутно занемарени - тврди Станић.