latinica  ћирилица
10/12/2019 |  11:43 ⇒ 12:14 | Аутор: СРНА

Захвалност за подршку Атине у вези са Косметом (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић данас је у Атини захвалио за подршку Грчке територијалном интегритету и суверенитету Србије и потврдио да ће његова земља увијек подржавати грчки територијални интегритет.
Вучић и Павлопулос (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav) -
Вучић и Павлопулос (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav)

Он је, након свечаног дочека и пријема који му је приредио предсједник Грчке Прокопис Павлопулос, нагласио да су Србија и Грчка били и остали пријатељи, као и да треба развијати односе како би двије земље и два народа били што ближи.

- Српски и грчки народ су вијековима дијелили заједничку судбину и били једни уз друге кад је било најтеже - рекао је Вучић на почетку разговора са Павлопулосом.

      View this post on Instagram

Sastanak delegacija Republike Srbije i Republike Grčke predvođeni dvojicom predsednika.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 10, 2019 at 2:36am PST

У наставку посјете, Вучићу ће данас градоначелник Атине Костас Бакојанис уручити Златну медаљу за заслуге, а предсједник Србије имаће низ састанака са истакнутим грчким привредницима, преносе београдски медији.

Вучић ће се сутра, другог дана посјете, састати са премијером Грчке Кирјакосом Мицотакисом, са којим ће потписати и Заједничку декларацију о успостављању стратешког партнерства двије земље, као и Програм сарадње двије владе у области образовања, науке и технолошког развоја за период од 2020. до 2022. године.