latinica  ћирилица
10/12/2019 |  12:17 ⇒ 12:22 | Аутор: СРНА

Ђурић: Оптужница за убиство Ивановића - наставак хајке на Србију

Сви трагови у вези са истрагом убиства лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића воде ка Приштини, која прикрива доказе, те стога не изненађује хистерична кампања са жељом да сав терет буде сручен на неколицину Срба са Косова и Метохије који су им доступни, каже директор Канцеларије Владе Србије за Космет Марко Ђурић.
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Он за Телевизију Прва оцјењује да оптужнице против осумњичених за убиство Ивановића које се објављују у приштинским новинама показују потпуну атрофију и немоћ правосуђа у Приштини и представљају наставак линча и хајке на Србе и Србију.

Одговарајући на питање зашто на оптужницама нема Милана Радоичића, иако је раније његово име помињано у том контексту, Ђурић каже да се Приштина игра оптужницама како им политички одговара.

- Користе то за политичку манипулацију - истиче Ђурић.

Коментаришући одлазак на саслушање у Хаг бившег шефа обавјештајне службе ШИК у терористичкој ОВК Кадрија Весељија, Ђурић каже да се не нада правди за Србе.

- Двадесет година нико није озбиљно процесуиран због злочина над Србима. Ових дана се помиње Рачак, траје кампања против предсједника Србије Александра Вучића јер је стао у одбрану Ивана Тодосијевића, који је рекао да је Рачак измишљени повод за агресију 1999. године, а нико не спомиње Радоњичко језеро, на примјер - навео је Ђурић.

Ђурић је констатовао да лидер "Самоопредјељења" Аљбин Курти не жели да преговара са Вучићем јер је управо он најјачи преговарач Србије, са највише искуства, подршком грађана, али и међународне заједнице.

- Он би желио да Србији буду везане руке у разговорима. Он би хтио и да именује са ким би да разговара, можда би са онима у Београду којима се свиђа - каже Ђурић.