latinica  ћирилица
10/12/2019 |  12:56 ⇒ 13:02 | Аутор: РТРС

ПУ Градишка: У новембру 38 кривичних дјела, расвијетљено 37

На подручју у надлежности Полицијске управе Градишка у новембру је евидентирано 38 кривичних дјела, за 12 више него у истом мјесецу прошле године, рекао је начелник ове управе Бојан Шкорић.
Полицијска управа Градишка - Фото: илустрација
Полицијска управа ГрадишкаФото: илустрација

- Укупно је расвијетљено 37 кривичних дјела. По непознатом извршиоцу је евидентирано десет кривичних дјела, од којих је расвијетљено девет", навео је Шкорић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да је у протеклом мјесецу регистровано 25 нарушавања јавног реда и мира, за седам више него у новембру лани, али није евидентирано ниједно нарушавање у већем обиму, односно са пет или више лица.

Према његовим ријечима, забиљежене су 54 саобраћајне незгоде, у којима није било погинулих.

Шкорић је навео да је у новембру евидентирано 58 миграната, од којих 38 на подручју Полицијске станице Нова Топола и 20 на подручју Полицијске станице Градишка.

Шкорић је апеловао да се грађани, с обзиром на то да предстоје божићни и новогодишњи празници, суздрже од употребе ватреног оружја и опасних пиротехничких средстава, и да не управљају возилима под утицајем алкохола. Нагласио је да ће Полицијска управа Градишка појачати активности на повећању степена безбједности.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Градишка Бојан Мишетић рекао је да је од укупно 38 евидентираних кривичних дјела у новембру, 31 из области општег и два из области привредног криминалитета, четири из области злоупотреба дрога и једно из безбједности саобраћаја.

- Расвијетљено је 30 кривичних дјела општег криминалитата. Евидентирано је осам кривичних дјела против имовине, од којих је седам расвијетљено. Надлежном тужилаштву поднесена су 22 извјештаја против 26 лица - навео је Мишетић.

Он је истакао да су из области злоупотребе дрога евидентирана по четири кривична дјела и прекршаја, те одузета одређена количина марихуане.

Начелник Одјељења полиције Полицијске управе Градишке Дејан Трифковић рекао је да је у новембру регистровано укупно 45 прекршаја из области јавног реда и мира, за 22 више у одноу на исти мјесец лани.

- Поднесено је 11 захтјева за покретање прекршајног поступка и издато 25 прекршајних налога. Прекршаје су починила 54 лица, међу којима је седам малољетника - додао је Трифковић.

Он је рекао да су евидентиране 54 саобраћајне незгоде, или 13 више у односу на новембар прошле године, те да је у 18 незгода теже повријеђено шест, а лакше 21 лице.

- Укупно су евидентирана 1.524 прекршаја из области безбједности саобраћаја који су санкционисани са 16 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 1.391 прекршајног налога - навео је Трифковић.

Према његовим ријечима, из саобраћаја је искључено 114 возача, од којих 83 због вожње под утицајем алкохола, 30 због управљања возилом прије стицања права и један због осталих разлога.

Из саобраћаја је искључено и 45 возила.