latinica  ћирилица
10/12/2019 |  14:34 ⇒ 14:35 | Аутор: СРНА

Арлов: Пакетићи за 150 српске дјеце из Глине у Хрватској

Одбор за помоћ Косову и Метохији обрадоваће никољданским пакетићима око 150 српске дјеце у општини Глина у Банији, изјавио је Срни предсједник овог одбора Милорад Арлов.
Милорад Арлов (фото: radiomitrovicasever.com) -
Милорад Арлов (фото: radiomitrovicasever.com)

Арлов је навео да су хуманитарном акцијом "За дјечији осмјех на Косову и Метохији" и подршком Министарства просвјете и културе Републике Српске, осим дјеце на Космету, ове године обухваћена српска дјеца у Банији у Хрватској.

- Пакетиће ћемо подијелити 21. децембра у 17.00 часова у Дому културе у Глини. Културно-умјетнички програм и окупљање српске дјеце у Глини организовало је Вијеће Српске националне мањине у тој општини у којој је некада било већинско српско становништво. Ово Вијеће се обратило Одбору и ми смо са задовољством прихватили да помогнемо - рекао је Арлов.

Он је додао да је током 10 година Одбор на Космету подијелио око 20.000 пакетића.

Арлов је подсјетио да путем хуманитарног броја 1412 до 31. децембра траје акција за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9 јануар" у Косовској Митровици за 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју.

- Ову акцију помажу и локалне заједнице, предузећа, основне и средње школе Републике Српске - навео је Арлов.

Он је апеловао на све грађане Српске да позивом на број 1412 помогну изградњу центра, а локалне заједнице да донацијом подрже овај хумани пројекат.