latinica  ћирилица
10/12/2019 |  14:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Марин: Имамо квалитет да изборимо прољеће у Европи

Капитен фудбалера Црвене звезде Марко Марин изјавио је да је увјерен да екипа има снаге да против Олимпијакоса у Атини избори европско прољеће.

- Олимпијакос је квалитетна екипа, посебно је јак код куће,што показују мечеви против Тотенхема и Бајерна у Атини у којима су им добро парирали. Међутим, ми смо свјесни колико је ово велика и битна утакмица за нас. Доноси нам прољеће у Европи, био би то један значајан искорак у односу на прошлу сезону и ми ћемо сигурно дати све од себе да омогућимо клубу и навијачима још европских утакмица ове сезоне. Имамо квалитет да прођемо даље - изјавио је Марин за клупски сајт.

Како је навео, Звезда је послије дебакла од Бајерна "подигла квалитет игре" и са много оптимизма стигла у Грчку.

- Добро смо одиграли посљедње утакмице што нам даје за право да се надамо успјеху. Међутим, Олимпијакос је веома квалитетан противник и ако хоћемо да презимимо у Европи овако важне мечеве морамо одиграти на врхунском нивоу. Неће бит лако, то знамо, јер да је лако нека српска екипа би и прије нас побјеђивала у Лиги шампиона.

Он истиче да је свакако Звездина психолошка предност јер јој одговара реми.

- Знамо да нам је и бод довољан и то ћемо свакако имати у глави. Имали смо сличне ситуације у квалификацијама, Јанг Бојс смо прошли на такав начин. Никад се у спорту не може унапријед планирати, али ако у 85. минуту буде 0:0 нећемо нападати и јурити побједу по сваку цијену - поручио је Марин.

Утакмица посљедњег кола Б групе Лиге шампиона између Олимпијакоса и Црвене звезде игра се у сриједу од 21 сат.