latinica  ћирилица
10/12/2019 |  16:04 ⇒ 16:08 | Аутор: СРНА

Милуновић: Наставак сарадње са репрезентацијом Србије у сједећој одбојци

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је данас да ће Министарство на чијем је челу наставити сарадњу са репрезентацијом Србије у сједећој одбојци.
Бањалука - Милуновић - пријем - Фото: СРНА
Бањалука - Милуновић - пријемФото: СРНА

Милуновић је изразио задовољство што је Министарство било у могућности да од 2010. године помогне Савез сједеће одбојке инвалида Србије, наводећи да је споразумом о специјалним и паралелним везама Српске и Србије омогућено да се и одбојкаши из Српске успјешно такмиче под заставом Србије.

- Шесто мјесто које је репрезентација Србије освојила на претходном Европском првенству у Будимпешти утолико је значајније што су са врло скромним средствима успјели да побиједе и финансијски много јаче репрезентације, које имају и много више новца и веће могућности за припреме - рекао је Милуновић након пријема за чланове репрезентације Србије у сједећој одбојци.

Милуновић је изразио увјерење да ће репрезентативци Србије у сједећој одбојци, уколико не изостане финансијска подршка институција и у Србији и у Српској, већ на наредним првенствима обрадовати навијаче из Српске и Србије највишим одличјима.

Замјеник предсједника Савеза сједеће одбојке инвалида Србије Драган Достанић захвалио је Министарству рада и борачко-инвалидске заштите Српске за великуј подршку.

Он је навео да ће наредна година репрезентацији Србије послужити за припреме за Европско првенство које ће 2021. године бити одржано у Турској.

Директор репрезентације Србије у сједећој одбојци Слободан Јовандић подсјетио је да је ова репрезентација освојила шесто мјесто на првенству Европе које је у јулу одржано у Будимпешти, те је додао да према процјенама стручњака, Србија има једну од најперспективнијих екипа и да се тек на наредним такмичењима очекују већи резултати.

- То нећемо моћи остварити без подршке надлежних министарстава како Српске, тако и Србије - рекао је Јовандић и додао да је наредне године планирано одигравање Лиге нација, те организовање припрема за наредно првенство Европе.

Капитен репрезентације Србије у сједећој одбојци Стеван Црнобрња рекао је да је захваљујући подршци Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске и министра Милуновића репрезентација Србије остварила значајан резултат на претходном првенству Европе.

- Имамо младу екипу са огромним потенцијалом и надам се да ћемо га у наредном периоду искористити уз подршку ресорних министарстава и надлежних институција Српске и Србије - рекао је он.