latinica  ћирилица
10/12/2019 |  19:42 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Срби у Сребреници не желе мигранте

Власник мотела Алић у Сребреници, Сафет Алић одлучио је свој мотел дати на располагање мигрантима. У мотелу се може смјестити око педесетак мигранта, а Алић , како је истакао, ће плаћати воду и електричну енергију.

Ова идеја подјелила је политичаре али и грађане у овој општини. Српски политичари јасни - у Сребреници не може бити отворен мигрантски центар.

Алић је у изјави за електронске медије понудио свој објекат у Сребреници мигрантима и обавезао се да ће плаћати све режије. С обзиром да живи у Швајцарској, данас нисмо успјели добити изјаву.

За начелника општине Сребреница, његов потез је класично лицемјерство .

- Лако је бити хуман са дистанце као што је он са дистанце - рекао је Младен Грујичић начелник општине Сребреница.

За разлику од политичара који представљају српски корпус у Сребреници, представници Бошњака су поздравили ову одлуку . Недиб Смајић, предсједник локалног парламента каже да је ово један хуман чин али да, реално, није остварив

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић истакао је да је став Републике Српске јасан.

- На овој територији нема никаквих прихватних центара. Неки су заборавили да је Сребреница у Републици Српској - додао је Грујичић.

И грађани Сребренице су подјељени по питању идеје да би у центру града могло бити отворено прихватилиште за мигранте.

Мотел који је сада празан има 18 соба и два апартмана Алић мигрантима нуди смјештај до прољећа. Разлог за затварање мотела навео је чињеницу да се у њему не точи алкохол и да је због тога промет слаб.