latinica  ћирилица
11/12/2019 |  08:13 ⇒ 08:16 | Аутор: СРНА

Хуманитарни концерт и приредба за Ивану Бјелогрлић

Хуманитарни концерт и приредба за прикупљање помоћи тешко обољелој трогодишњој дјевојчици Ивани Бјелогрлић из Источног Сарајева биће одржани вечерас и сутра у овом граду, најављено је из Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа.
Позив за Ивану Бјелогрлић - Фото: nezavisne novine
Позив за Ивану БјелогрлићФото: nezavisne novine

На концерту, који је заказан за 19.00 часова у Спортској дворани "Славија" у Источном Новом Сарајеву, требало би да наступе пјевачи Слађа Алегро, Слађана Мандић, Пеђа Меденица, Адил Максутовић и Бојан Лексингтон.

Хуманитарна приредба, која ће бити одржана сутра у 19.00 часова у дворани "Славија", окупиће малишане из вртића "Арт корнер", "Вратите нам осмијех", "Игра нам је храна", "Маца", "Машин свијет", "Нова радост" и "Патријарх Павле".

Трогодишњој Ивани у септембру прошле године дијагностикован је карцином на бубрегу. Након лијечења на Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Београду, снимци су показали да се болест проширила на плућа и јетру.

Да би се помогло њено лијечење организоване су броје хуманитарне акције и разне друге активности.

У акцију су се укључиле бројне установе, институције и појединци, а од почетка децембра активан је и М:тел хуманитарни број 1458.

Фонд солидарности Републике Српске уплатио је 295.250 евра за њено лијечење у клиници "Густав Роси", која важи за најбољу из области дјечје онкологије.

Сви који желе помоћи овој породици новац могу уплатити на жиро рачун број 1541029988405703 у Интеза Санпаоло банци Сарајево.