latinica  ћирилица
11/12/2019 |  11:20 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Зворник: Недовољно загријане фискултурне сале у школама

Захваљујући изградњи двије нове фискултурне сале и улагању у постојеће, на подручју Зворника услови за наставу физичког васпитања знатно су побољшани.

Оно на што родитељи имају примједбу, али и дио наставника, јесте то да су сале недовољно загријане.

Иако су става да је неопходно повести много више рачуна о загријавању фискултурних сала и учионица, родитељи нису жељели пред камеру. Кажу, да не би направили дјеци још већи проблем.

У Основној школи "Петар Кочић" у Козлуку истичу да је тачно да је сала недовољна загријана, а настава отежана.

- Нажалост, тако је. Наша фискултурна сала изграђена је још 1974. године и од тада се није ништа улагало. Она се у ствари загријава калолиферима који су дотрајали - каже Славица Милић, директорка Основне школе "Петар Кочић" Козлук.

И док је за старе и дијелом оштећене објекте разумљиво да их је теже загријати, права је енигма како је могуће да се са истим проблемом "суочава" новоизграђена фискултурна сала у Брањеву, у којој наставу похађају ученици Основне школе "Вук Караџић".

- Фискултурна сала и котларница на сасвим супротним странама. Ту долази до одређеног губитка топлоте. Ми загријавамо салу, али кад су ниске температуре не успијевамо да постигнемо одговарајућу температуру - истиче Драгица Тубић, директорка Основне школе "Вук Караџић" Роћевић.

Представници школа обратили су се надлежнима и очекују њихову помоћ.

- Проблем морамо ријешити, а проблем се само може ријешити набавком, конкретно у Основној школи у Козлуку три калолифера. А за Брањево видићемо, ако не буде могло путем постојећег котла, онда ћемо сигурно ићи на неко алтернативно ријешење и тражити вјероватно калолифер - навео је Бојан Ивановић, замјеник градоначелника Зворника.

Све наведено требало би бити одрађено најдаље до краја зимског распуста и почетка другог полугодишта.

Ученици, родитељи и наставници надају се да ће тако и бити.