latinica  ћирилица
11/12/2019 |  12:02 ⇒ 12:05 | Аутор: СРНА

Вучић: До рјешења за Космет само компромисом

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је у Атини да је Београд спреман да преговара о компромисном рјешењу проблема Косова и Метохије, да је увијек тражио компромис и да не жели да се наметне рјешење које ће бити у интересу само једне стране.
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Голл) -
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Голл)

- Ми смо спремни и отворени да преговарамо о било каквом компромисном рјешењу. Неки помињу друге моделе, али не нуде нам ништа конкретно. Ако неко мисли да ће доћи у Београд и рећи нам да признамо Косово као независну земљу, то се неће догодити - рекао је Вучић за грчки лист "Катимерини".

На питање о корекцији граница као могућем дјелу рјешења косметске кризе, Вучић је одговорио контрапитањем: "О којим границама се говори?", преноси Тањуг.

- Да ли о онима које признају Кина, Русија, Грчка и Шпанија или онима које признају Француска, Њемачка...? - упитао је Вучић.

Вучић је поновио да је захавалан Грчкој што није признала самопроглашено Косова и констатовао да је "ријеч је о земљи која штити међународно право, упркос притисцима којима је по том питању била изложена".

- Од мене нећете чути друге захтјеве, осим да желимо да се укину таксе од 100 одсто /које је увела Приштина на производе из централне Србије/. Зато желимо да сједнемо за сто, да разговарамо о том проблему и пробамо да нађемо рјешење - каже Вучић.