latinica  ћирилица
11/12/2019 |  12:54 ⇒ 13:01 | Аутор: СРНА

Вучић-Мицотакис: Потписана декларација о стратешком партнерству

Предсједник Србије Александар Вучић и премијер Грчке Кирјакос Мицотакис данас су у Атини потписали Декларацију о успостављању стратешког партнерства двије земље.
Вучић и Мицотакис (фото: Tanjug / Predsedništvo Srbije ) -
Вучић и Мицотакис (фото: Tanjug / Predsedništvo Srbije )

Мицотакис је након потписивања рекао да се Декларацијом стратешка сарадња двије земље подиже у разним областима.

Он је на конференцији за новинаре са Вучићем посебно нагласио значај сарадње Србије и Грчке у инфраструктури, култури и енергетици, указујући да је сарадња у тој области значајна за енергетску безбједност.

- Допринијели смо вашим економским резултатима на којима вам честитам и спремни смо да подржимо инвестиције у Србији - рекао је Мицотакис.

Мицотакис је захвалио Вучићу што је позитивно одговорио на захтјев Владе Грчке да Србија пружи гостопримство дјеци избјеглицама без старатељства, која се налазе у Грчкој.

Он је поновио подршку Атине европском путу Србије, као и по питању Косова и Метохије.

- Наш став је да стабилна Србија припрада Европи - поручио је грчки премијер.

Вучић је истакао да је Декларација од великог значаја за сарадњу Србије и Грчке.

- Рекли сте да имате велике и снажне савезнике. Србија није ни велики, ни снажан савезник, али је одани и искрени пријатељ грчког народа и државе - поручио је Вучић.

Вучић је захвалио за подршку европском путу Србије и по питању Космета, нагласивши да Београд подржава Атину и на копну и на мору, у свјетлу најновије кризе на Медитерану.