latinica  ћирилица
11/12/2019 |  14:02 ⇒ 14:26 | Аутор: СРНА

Од Павића траже повлачење кандидатуре Аћимовића и одбијање министарске фотеље

Група чланова Предсједништва и Главног одбора ДНС-а, предсједника општинских одбора, чланова организације младих и организације жена ове странке, написали су допис који планирају да пошаљу предсједнику странке Марку Павићу у којем траже да повуче кандидатуру Драшка Аћимовића за министра у Савјету министара.
Демократски народни савез - Фото: РТРС
Демократски народни савезФото: РТРС

У допису, који је потписало више од 40 истакнутих чланова ДНС-а и у који је увид имао портал Српскаинфо, наведено је да је ријеч о непромишљеној и штетној одлуци која странку може увести у још један раскол који је већ најавио дио највиших функционера ДНС-а.

Незадовољна група у ДНС-у предлаже Павићу да одбије позицију министра за људска права и избјеглице у Савјету министара, те да умјесто тога, прихвати позицију замјеника министра.

- Предлажемо, уколико немамо адекватан кадар за позицију министра у Савјету министара, а очигледно га немамо, прихватимо позицију замјеника министра цивилних послова на коју би, због свих претходних заслуга за странку, требао бити предложен Драгутин Родић - наведено је у допису.

Незадовољни чланови ДНС-а су запријетили Павићу да ће напустити странку уколико њихови захтјеви не буду узети у обзир.

Они су навели да дају пуну подршку потпредсједницима странке Дарку Бањцу и Ненаду Нешићу, те члану Председништва ДНС-а Славку Глигорићу.

Од Павића су затражили да се ове седмице изјасни и о поновном именовању Славена Дујаковића за директора Агенције за осигурање Републике Српске.

На сједници Предсједништва ДНС-а, која је одржана прије неколико дана, одлучено је да Аћимовић буде кандидат те странке за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара из реда осталих.

Овој одлуци прво се успротивио Дарко Бањац, а убрзо су му се придружили и други истакнути чланови ДНС-а попут Ненада Нешића и Славка Глигорића.