latinica  ћирилица
11/12/2019 |  14:52 ⇒ 16:52 | Аутор: СРНА

Истрага о убиству Славише Крунића у завршној фази

У завршној фази је истрага о убиству Славише Крунића из Бањалуке коју спроводи Посебно одјељење Републичког јавног тужилаштва, потврдила је Срни секретар овог тужилаштва Драгица Тојагић.
Гламочани - мјесто убиства Славише Крунића - Фото: РТРС
Гламочани - мјесто убиства Славише КрунићаФото: РТРС

У Републичком јавном тужилаштву су навели да је истрага интензивна, али нису могли саопштити више детаља о овом случају, који је оквалификован као тешко убиство.

Бањалучки бизнисмен Славиша Крунић и члан његовог обезбјеђења Жарко Павловић су убијени, а возач Горан Илић тешко рањен 22. априла у близини Крунићевог имања у Гламочанима, код Лакташа.

Досадашњом истрагом утврђено је да су директни извршиоци злочина Бенеди Ђукановић и Жељко Ковачевић, који је убијен у размјени ватре са Крунићевим обезбјеђењем.

Емилио Балдо из Лакташа осумњичен је да је био осматрач и дојављивач током атентата, односно да је нападачима дојавио када је Крунић кренуо кући.

Некадашњи радник "Сектор секјуритија" Родољуб Гајић из Бањалуке осумњичен је да је помогао у извршењу злочина тако што је одавао информације о кретању и обезбјеђењу Крунића.

Поједини медији раније су објавили да ће оптужница у овом случају највјероватније бити подигнута до 10. јануара.