latinica  ћирилица
11/12/2019 |  15:47 | Аутор: РТРС

Милошевић: Потребно више средстава за комуналну и саобраћајну инфраструктуру

Одборник Социјалистичке партије у Скупштини Града Бањалука Дарко Милошевић сматра да би Град у предстојећем периоду требало да планира више буџетских средстава за одјељења за комуналне послове и саобраћај и путеве.
Дарко Милошевић - Фото: СРНА
Дарко МилошевићФото: СРНА

Милошевић, који је и предсједник Комисије за стамбено комуналне послове и послове саобраћаја, истакао је током скупштинског засједања да је Комисија донијела закључак којим се надлежним одјељењима, као и Одсјеку за јавне набавке налаже да нађу начин како би жалбени поступци приликом јавних набавки пред Канцеларијом за жалбе били рјешавани у краћем периоду него што је то сада случај.

- У будућем периоду треба да повећамо буџет ова два одјељења, како бисмо могли да изађемо у сусрет грађанима сто се тиче њихових захтјева, јер већина проблема у мјесним заједницама и јесте везана за ова два одјељења. А што се тиче закључка Комисије, који се односи на поступак јавних набавки, јасно је да читав поступак није, прије свега, законски ефикасно ријешен, као и да Канцеларија за жалбе није у стању да одговори потребама и врши своју функцију на ефикасан начин. То је чињеница и на тај сегмент не можемо директно да утичемо, али можемо да анализирамо проблем и да видимо шта Град може да уради по том питању, како не бисмо долазили у ситуације да грађани трпе штету због тога - рекао је Милошевић.