latinica  ћирилица
11/12/2019 |  19:48 ⇒ 19:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Вајнстин пуштен уз кауцију од два милиона долара

Бивши холивудски продуцент Харви Вајнстин пристао је да понуди додатно осигурање да неће побјећи због случаја сексуалног напада, који су њујоршки тужиоци покренули против њега, након што су покушали да повећају кауцију пошто он наводно није носио уређај за електронски надзор.

Тужиоци су затражили кауцију од пет милиона долара за бившег холивудског продуцента, а не првобитних милион долара, али је судија Врховног суда Џејмс Бурк пристао да пусти Вајнстина уз кауцију од два милиона долара, пренио је Ројтерс.

Вајнстин (67) је користио шеталицу да уђе у судницу. Његов адвокат Дона Ротуно рекла је да га сутра очекује операција леђа. Суђење је заказано за 6. јануар идуће године, а Вајнстин би могао да се суочи са доживотном казном затвора уколико буде осуђен.

Вајнстин се изјаснио да није крив по оптужници да је сексуално напао двије жене, једну 2006. и другу 2013. године. Он је, такође, негирао наводе за недолично сексуално понашање према око 70 жена деценијама уназад, рекавши да је дошло до контакта уз сагласност.