latinica  ћирилица
11/12/2019 |  20:14 ⇒ 20:21 | Аутор: Агенције

Колиндин аутобус ударио аутомобил и продужио даље

Аутобус Колинде Грабар-Китаровић учествовао је у мањем удесу. Аутобус у ком се налазила предсједница Хрватске закачио је возило које се налазило на путу и продужио.

Оштећени возач Силвија Солдо рекла у разговору за РТЛ да се несрећа догодила у "незгодном и доста уском путу".

- На путу није било никаквог улегнућа да бих могла мало више десно да станем. Син и ја смо били у ауту и примијетили смо да поворка иде према нама. Испред нас је био још један ауто који је имао срећу да је могао да скрене мало десно у улегнуће гдје је породична кућа - испричала је.

- Стала сам иза тог аутомобила, помакла сам се највише удесно колико сам могла да не слетим у грабу. Поворка је пролазила мимо нас, чини ми се да су била два аутомобила испред аутобуса. Они су прошли, а аутобус нас је окрзнуо. Слупан ми је цијели лијеви дио аутомобила, ретровизор је откинут, а највише су страдала стражња врата гдје ми је дијете сједило. Он је мало ударио кољеном. Мало га боли па мора на преглед код хирурга - рекла је.

- Највише ме зачудило да нико од те силне поворке није стао јер је то баш био ударац. Нико се није окренуо да види што се догодило. То ми је невјероватно - додала је Солдо, рекавши да је ни касније нико није контактирао из канцеларије хрватске предсједнице.

Послије несреће назвала је полицију која је потом извршила увиђај. На питање колико дуго је након несреће била на том мјесту, одговорила је око два сата.

- То је трајало око два сата док је извршен увиђај. Други дио полицајаца је ишао у Лобор гдје је био аутобус - рекла је Солдо и додала да она није могла да буде крива за незгоду јер је њен аутомобил био "скроз десно" на путу.

- Питам се: да је неко страдао, како би нам се могло помоћи - рекла је, те додала да је срећа да нико није теже повријеђен.

- Горак окус ми је због игнорисања. Сматрам да је то било јако ружно - рекла је и додала да је послала допис Канцеларији предсједнице.

- Упутила сам допис у којем сам се запитала какву поруку шаљемо тиме дјеци? Да буду нехајни и немирни. Да сам згазила пса, стала би и помогла - закључила је.

У полицији су за РТЛ потврдили да се незгода догодила. Објаснили су да се штићена колона никад не зауставља ако је ријеч о мањој саобраћајној незгоди, већ да стане на првој могућој локацији због увиђаја.

Тако је, кажу у полицији, било и синоћ.

Из Штаба хрватске предсједнице поручују да ће њен изасланик сутра посјетити оштећеног возача Силвију Солдо.​

"Изборни штаб изражава најискреније жаљење"

Портпарол кампање Колинде Грабар-Китаровић, Золтан Кабок, рекао је за РТЛ да изборни Штаб изражава жаљење због незгоде.

- Изборни штаб Колинде Грабар-Китаровић најискреније изражава жаљење због мање несреће која се догодила. Хвала Богу, ријеч је само о мањој саобраћајној несрећи с мањом материјалном штетом. Ја сам, такође, био у том аутобусу заједно с кандидаткињом. Ништа се није чуло ни осјетило - рекао је Кабок.

- Што се тиче процедуре. Људи из осигурања су рекли да је све учињено према правилима и како се, заправо, у таквим случајевима, возило у којем се налази штићена особа, не зауставља - рекао је Кабок.