latinica  ћирилица
12/12/2019 |  07:43 ⇒ 08:57 | Аутор: РТС

Сакраменто са Богдановићем до побједе (ВИДЕО)

Кошаркаши Сакрамента побиједили су Оклахому резултатом 94:93, а поново је одлучујуће поене у завршници постигао српски играч.
Богдан Богдановић - Фото: Screenshot/YouTube
Богдан БогдановићФото: Screenshot/YouTube

Богдан Богдановић је на 17 секунди до краја постигао тројку за вођство Кингса, који су се потом одбранили и дошли до новог тријумфа.

Богдановић је био прецизан само два дана пошто је Немања Бјелица са десет метара срушио Хјустон, да би потом Крис Пол промашио шут за побједу.


Некадашњи кошаркаш Партизана и Фенербахчеа је лијепом финтом избацио из игре Дениса Шрудера и потом прецизно шутирао.

Он је меч завршио са 17 поена (7-12 из игре, 2-7 за три), уз три ухваћене лопте.

Сакраменто је успио да надокнади минус који је Тандер направио у другој четвртини, а добру партију пружио је и Бјелица. Немања је за нешто више од 22 минута на паркету уписао десет поена и пет скокова.

На другој страни најефикаснији је са 17 поена био Денис Шродер, Абдел Надер је додао 15, по 14 су додали Данило Галинари и Шаи Џиџус Александер, а Стивен Адамс је на 12 поена додао 11 скокова. Крис Пол меч је завршио са осам поена, седам скокова и 12 асистенција.

Трећом узастопном победом "краљеви" су се попели на седму позицију Западне конференције са скором 11-13, док је Оклахома два мјеста ниже са истим учинком.