latinica  ћирилица
12/12/2019 |  07:59 | Аутор: СРНА

Коловози мјестимично влажни

У Републици Српској и ФБиХ коловози су јутрос мјестимично влажни, а поледице има у вишим предјелима, као и на прилазу мостовима и тунелима.
Мокри коловози - Фото: илустрација
Мокри коловозиФото: илустрација

Из Ауто-мото савеза упозоравају на учестале одроне камења и земље на коловоз.

Због извођења минерских радова, данас од 11.00 до 16.00 часова, биће обустављен саобраћај на регионалном путу Црна Ријка-Бјелајце, а за то вријеме возачи могу користити алтернативне правце: Мркоњић Град-Јајце и Мркоњић Град-Чађавица-Бањалука.

Послије 16.00 часова на овој дионици пута, саобраћај ће се одвијати наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави, измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

У току је реконструкција моста краља Александра Првог Карађорђевића у Зворнику, због чега је измијењен режим саобраћаја на магистралном путу Каракај два-Дрињача.

Режим саобраћаја измијењен је због санције и на магистралном путу Модрича један-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруша.

На дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћа једном траком.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац, Козарска Дубица-Приједор и Улице 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћа успорено.

На радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод, у току је деминирање терена због чега су на снази привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак, и то радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на магистралном путу Котор Варош-Ободник, због изградње мини хидроелектране.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици, у општини Нови Град, саобраћај се одвија једном траком.

Преко планинског превоја Борова Глава на дионици Шуица-Ливно, неопходан је опрез због излазака дивљих коња на коловоз, посебно у јутарњим и вечерњим часовима.

На граничним прелазима нема дужих чекања на прелазак границе.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.