latinica  ћирилица
12/12/2019 |  08:45 ⇒ 08:50 | Аутор: СРНА

Вишеград: Репрезентација Србије отвара "Божићни турнир"

Репрезентација Србије у футсалу отвориће "Божићни турнир у малом фудбалу", који ће почети 26. децембра, а очекује се учешће 20 екипа из Србије, Црне Горе и БиХ, потврђено је данас на састанку Организационом одбору ове манифестације.
Вишеград: Турнир у малом фудбалу - Организациони одбор - Фото: СРНА
Вишеград: Турнир у малом фудбалу - Организациони одборФото: СРНА

Члан Организационог одбора Јадранко Јањић рекао је да влада велико интересовање за турнир, те да ће ове године имати богатији и садржајнији програм.

За освојено прво мјесто награда износи 5.000 КМ, друго 2.000 КМ, треће 1.000 КМ, док су за најбољег играча, стријелца и голмана турнира обезбијеђене награде од по 200 КМ.

За учешће на турниру екипе уплаћују котизацију од 150 КМ, а могу се пријавити до 24. децембра.

Јањић је рекао да се на отварању турнира очекује обраћање представника Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и начелника општине Вишеград Младена Ђуревића.

- На церемонији отварања Божићног турнира наступиће ће чланови културно-умјетничких друштава из Вишеграда, након чега ће се одиграти ревијална утакмица репрезентације Србије, која је први пут у Вишеграду, поводом ове манифестације - навео је Јањић.

Он је нагласио да је репрезентација Србије једна од пет најбољих репрезентација у Европи и да им је част што ће их угостити у Вишеграду.

Током ове спортске манифестације за посјетиоце ће бити организована томбола и обезбијеђене вриједне награде.

Традиционална спортска манифестација "Божићни турнир у малом фудбалу" трајаће до 5. јануара, а утакмице ће се играти у Спортској дворани Вишеград.

Организатор и покровитељ манифестације је општина Вишеград, у сарадњи са Дирекцијом за изградњу и развој, Фудбалским клубом "Дрина" и Јавном спортском установом "Дрина" из ове општине.