latinica  ћирилица
12/12/2019 |  10:33 ⇒ 10:40 | Аутор: РТРС

Атлетико у осмини финала ЛШ, сигурни и Реал, Јуве, ПСЖ...

Познати су сви учесници осмине финала Лиге шампиона, а жријеб за наредну фазу је у понедјељак у 12 часова.
Лига шампиона - Фото: РТРС
Лига шампионаФото: РТРС

Пласман у наредну рунду Лиге шампиона изборили су Атлетико, Јувентус, ПСЖ, Реал, Бајерн, Тотенхем, Манчестер Сити и Аталанта. Парови осмине финала биће познати послије жријеба у понедјељак од 12 сати.

Фудбалери Пари Сен Жермена и Реал Мадрида као прве двије екипе из групе А пласирале су се у осмину финала Лиге шампиона.

"Свеци" су на свом терену побиједили Галатасарај 5:0, а голове су постигли Икарди, Сарабија, Нејмар, Мбапе и Кавани.

Овим поразом турска екипа завршила је наступ у Европи, док ће Бриж као трећепласирани у Лигу Европе, упркос поразу од Реал Мадрида 3:1.

Прољеће у ЛШ изборио је и торински Јувентус тријумфом против Бајера из Леверкузена 2:0, који је головима Кристијана Роналда и Игуаина осигурао прво мјесто у групи Д.

Атлетико Мадрид, као други у групи, нашао се у осмини финала пошто је на "Ванда Метрополитану" славио против московске Локомотиве 2:0, головима Феликса и Фелипеа.

Манчестер Сити славио је у Загребу против Динама са 4:1. Хет-трик за "грађане" постигао је Габријел Жесус, док је тачку на меч ставио Фоден у 84. минуту.

Из ове групе прољеће у најјачем клупском такмичењу обезбиједила је и Аталанта, која је у посљедњем мечу групне фазе савладала Шахтјор са 3:0.

Црвена звезда изгубила је од Олимпијакоса са 1:0 (0:0), у утакмици за инфаркт у Атини, и тако елиминисана из Европе на крају групне Лиге шампиона.

Минути су дијуелилу Звезду од европског прољећа и наставка такмичења у Лиги Европе, а онда је резервиста Жандер скривио пенал играњем руком, послије чега велику прилику није пропустио Јасер Ел Араби у 87. минуту.

Резултати Лиге шампиона: Динамо Загреб - Манчестер сити 1:4, Шахтјор - Аталнта 0:3, Атлетико Мадрид - Локомотива Москва 2:0, Бајер Леверкузен - Јувентус 0:2, Бајерн - Тотенхем 3:1, Бриж - Реал 1:3, Олимпијакос - Црвена звезда 1:0, ПСЖ - Галатасарај 5:0.

Пласман у осмину финала већ су обезбиједили Ливерпул, Наполи, Барселона, Борусија, Лајпциг, Лион, Валенсија и Челси.