latinica  ћирилица
12/12/2019 |  10:49 | Аутор: СРНА

За лијечење трогодишње Иване Бјелогрлић 20.400 марака из Фоче

Грађани Фоче су у кутије, које су биле постављене широм општине, даровали 20.400 КМ за лијечење дјевојчице Иване Бјелогрлић из Источног Сарајева, саопштено је из фочанског Омладинског покрета, који је заједно са Иванином родбином организовао ову акцију.
Ивана Бјелогрлић (фото:Mariana Regoje/RAS Srbija) -
Ивана Бјелогрлић (фото:Mariana Regoje/RAS Srbija)

Помоћ за трогодишњу дјевојчицу, чији је отац из Фоче, прикупљана је на 140 локација у овој општини - у продавницама, кафићима, ресторанима, фризерским салонима, кладионицама, бензинским пумпама, основним и средњим школама, факултетима и другим објектима.

Раније је на хуманитарном концерту у Градској дворани у Фочи за Ивану прикупљено 4.000 КМ.

Омладински покрет Фоча је у име породице Бјелогрлић захвалио свим људима доброг срца који су даровали новац.

Трогодишњој Ивани Бјелогрлић из Источног Сарајева је у септембру прошле године дијагностикован тумор бубрега, који се наставио ширити и нападати друге органе и након операције. За наставак лијечења у иностранству било је неопходно што брже обезбиједити новчану помоћ, коју је у међувремену уплатио Фонд солидарности Републике Српске.

Фонд солидарности је на рачун клинике "Густав Роси" у Паризу уплатио 295.250 евра и Ивана је са својом породицом ове седмице отпутовала у Француску на лијечење.