latinica  ћирилица
12/12/2019 |  11:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Ако нисте џамахирија, повуците фатву против Хандкеа и извините се Кустурици

Министар одбране Србије Александар Вулин у одговору на изјаву одборника СДА кантоналног парламента да "Сарајево није џамахирија", поручио да ако их је то увриједило, треба да повуку фатву Хандкеу.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

- Ако су одборници СДА у Сарајеву увријеђени што сам Сарајево упоредио са џамахиријом, треба само да закажу нову сједницу и повуку фатву изречену Хандкеу - поручио је министар одбране Србије.

 Вулин је још додао и ово:

- Могли би да ме демантују и тако што ће рођеном Сарајлији, који је њихов град прославио у свијету, Емиру Кустурици, упутити извињење због провинцијалне зависти и увреда које су му изрекли - напоменуо је Вулин.

У писаној изјави достављеној медијима, Вулин је поручио и да могу одборници СДА да га демантују да не праве исламску државу и докажу да су мултикултуран град и тако што ће рећи да им недостају десетине хиљада протјераних Срба који су некада чинили Сарајево градом различитих култура, или бар тако што ће признати и злочине чињене над Србима током грађанског рата.

- Не мислим да су грађани Сарајева ти који изричу фатве, не мислим да су грађани Сарајева ти који пљују по најпоштованијем сарајевском умјетнику Емиру Кустурици, не мислим да грађани Сарајева патриотизам мјере мржњом према Србима, али одборници СДА то чине и то јесу - навео је министар одбране Србије.

Подсјетимо, овогодишњег добитника Нобелове награде за књижевност Петера Хандкеа кантоналне власти у Сарајеву прогласиле су персоном нон грата.