latinica  ћирилица
12/12/2019 |  13:08 ⇒ 13:08 | Аутор: СРНА

Млађен Божовић најближи функцији министра у Савјету министара?

Млађен Божовић, Црногорац из Источне Илиџе, најближи је функцији министра за људска права и избјеглице у Савјету министара из реда осталих, сазнаје Срна.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Према сазнањима Срне, Божовић има пуну подршку значајног броја високих функционера и чланства ДНС-а.

Предсједништво ДНС-а је 9. децембра предложило Драшка Аћимовића за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара из реда осталих, а против овог приједлога, објавили су медији, било је шест предсједника регионалних одбора у ДНС-у, од укупно девет.

Такође, и велики број предсједника општинских и градских одбора ДНС-а се противило именовању Аћимовића, бившег потпредсједника СДП-а и бившег савјетника Петра Ђокића на ту функцију.

Група чланова Предсједништва и Главног одбора ДНС-а, предсједника општинских одбора, чланова организације младих и организације жена ове странке, написали су допис који планирају да пошаљу предсједнику странке Марку Павићу у којем траже да повуче кандидатуру Аћимовића.

У допису, који је потписало више од 40 истакнутих чланова ДНС-а и у који је увид имао портал "Српскаинфо", наведено је да је ријеч о непромишљеној и штетној одлуци која странку може увести у још један раскол који је већ најавио дио највиших функционера ДНС-а.

Незадовољни чланови ДНС-а запријетили су Павићу да ће напустити странку уколико њихови захтјеви не буду узети у обзир и дали пуну подршку потпредсједницима странке Дарку Бањцу и Ненаду Нешићу, те члану Предсједништва ДНС-а Славку Глигорићу.

Лидер ДНС-а Марко Павић рекао је данас за "Независне новине" да Аћимовић остаје кандидат ДНС-а за министра за људска права и избјеглице јер су тако, како каже, одлучили органи странке, те најавио да ће ДНС напустити одређени број функционера који себе, како каже, виде у неком бизнису преко функција у странци