latinica  ћирилица
12/12/2019 |  16:54 | Аутор: СРНА

Фојница: Туже Електропривреду БиХ због штете од струјног удара

Становници мјесне заједнице Прокос код Фојнице покренуће тужбу против сарајевске фирме Електропривреда БиХ, јер су претрпјели велику материјалну штету која се процјењује на 400.000 КМ, узроковану струјним ударом.
Електро-пренос - Фото: илустрација
Електро-преносФото: илустрација

Мјештани Прокоса покрећу тужбу с циљем надокнаде штете коју су процијенили адвокати, када су од домаћинства до домаћинства сакупљали и сабрали минималне вриједности уништених апарата.

Предсједник мјесне заједнице Прокос Мирсад Клисура рекао је да је више од 500 домаћинстава прије неколико дана претрпјело штету, те да су у току подизања тужбе против одговорних који су немаром у домаћинства пустили већи напон због чега је уништено на стотине уређаја.

- Прегорјели су фрижидери, телевизори, веш-машине и машине за суђе, мобилни телефони, шпорети, све што је било укључено у струју када се догодио струјни удар. Они су уредно најавили искључење, послали су обавијест, као и увијек, али никада није било оваквих проблема - истакао је Клисура.

Према његовим ријечима, разговарано је и са начелником Фојнице Сабахудином Клисуром који је изразио жељу да помогне мјештанима Прокоса, па и да плати адвоката ако је потребно, преноси портал Кликс.

- Ми смо прикупили податке, чекамо записник извјештаја кантоналног инспектора за енергетику и из полиције службене забиљешке о пријави кварова за даљи поступак тужбе - рекао је предсједник мјесне заједнице Прокос, те додао да су страдале и машине у приватним фирмама, гдје су такође нанесене штете од више стотина хиљада КМ.

Из Електропривреде БиХ саопштили су да је до повишења напона у мјесној заједници Прокос дошло због неисправности релејних заштита у постројењу мини-хидроелектране Мујаковићи, али да ће истрага утврдити зашто је затајила заштита.