latinica  ћирилица
12/12/2019 |  17:41 ⇒ 18:05 | Аутор: sputniknews.com

Србин са Космета: Чекамо Хандкеа!

Срђан Петровић, домаћин из Велике Хоче код којег је одсједао Петар Хандке, коментарисао је одлуку Приштине да нобеловцу забрани улазак на Косово и Метохију.
Срђан Петровић (Фото: Sputnik/Дејан Симић) -
Срђан Петровић (Фото: Sputnik/Дејан Симић)

Петровића је потпуно затекла одлука коју је саопштио министар иностраних послова самопроглашеног Косова Беџет Пацоли - да Хандке буде персона нон грата:

- Просто смо изненађени одлуком да се једном писцу забрани улазак на Косово и Метохију, да не може да дође у Ораховац и у Велику Хочу. Та вијест нас је све непријатно изненадила, заправо, не можемо да је схватимо. Можда бисмо схватили да се то десило неком политичару, државнику, неком другом, али баш Хандкеу, кога чекамо... Надамо се да се то ипак неће примјењивати и да је то тренутна, пролазна одлука. Ми Хандкеа жељно очекујемо у Великој Хочи - каже Петровић за Спутњик.

Одлазећи министар спољних послова самопроглашеног Косова Беџет Пацоли одлучио је да добитника Нобелове награде за књижевност Петера Хандкеа прогласи персоном нон грата на Косову зато што је подржавао Слободана Милошевића и "негирао `геноциде` на Косову и у Босни и Херцеговини".

- Данас сам одлучио да Петер Хандке није добродошао на Косову. Он је особа која је од данас непожељна. Негирање злочина и подршка злочинцима је ужасан злочин - написао је Пацоли на свом профилу на Фејсбуку.

Повезане вијести:

Овдје спава нобеловац - Космет чека Хандкеа (ФОТО/ВИДЕО)