latinica  ћирилица
13/12/2019 |  08:03 | Аутор: СРНА

Опрез због поледице

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/коловози су мокри и клизави, а има и поледице, посебно у вишим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Угаженог снијега или леда на коловозу има на дионицама у вишим планинским предјелима, посебно на путним правцима Кључ-Босански Петровац /Ланиште/ и Прилука-Гламоч-Млиниште.

На ширем подручју Ливна, Томиславграда и Сарајева смањена је видљивост због магле.

Опрез је неопходан и због одрона.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави, измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

У току је реконструкција моста краља Александра Првог Карађорђевића у Зворнику, због чега је измијењен режим саобраћаја на магистралном путу Каракај два-Дрињача.

Режим саобраћаја измијењен је због санције и на магистралном путу Модрича један-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруша.

На дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћа једном траком.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, због санације коловоза, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац, Козарска Дубица-Приједор и Улице 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћа успорено.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на магистралном путу Котор Варош-Ободник, због изградње мини хидроелектране.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод, у току је деминирање терена због чега су на снази привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак, и то радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због извођења минерских радова, од 11.00 до 16.00 часова, биће обустављен саобраћај на регионалном путу Црна Ријка-Бјелајце, а за то вријеме возачи могу користити алтернативне правце: Мркоњић Град-Јајце и Мркоњић Град-Чађавица-Бањалука.

Послије 16.00 часова на овој дионици пута, саобраћај ће се одвијати наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој један.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици, у општини Нови Град, саобраћај се одвија једном траком.

Получасовне обуставе саобраћаја уз петнаестоминутно пропуштање возила актуелне су до 16.00 часова на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац, гдје је у току санација. Послије 16.00 на овој локацији саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 5.00 до 21.00 час. Од 21.00 до 00.30 возила саобраћају наизмјенично, а од 00.30 до 5.00 саобраћај кроз тунел је обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.