latinica  ћирилица
13/12/2019 |  10:58 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Приједорска Топлана даје могућност откупа дуга

Од 15. децембра ове до краја јануара наредне године, приједорска Топлана организује новогодишњу акцију "Откуп дуга". Овом акцијом, нередовним платишама омогућено је измирење дуговања, уз погодности.

Ближи се крај године, па у приједорској Топлани сумирају резултате. Тврде, потрошачима је током сезоне уредно испоручивана топотна енергија, у складу са временским приликама.

Укупна дуговања према Топлани износе око седам милиона марака, а највећи дужници су из категорије домаћинстава.

Из тог разлога, у овом предузећу, од 15. децембра ове, до краја јануара наредне године, организују новогодишњу акцију "Откуп дуга".

- За једнократно измирење дуга измириваће се камата у износу 100 одсто. Паралелно с тим важи акција која је трајно присутна, то је могућност репрограма, уз отпис 50 одсто камата репрограма максимално од 60 рата. То су опције које Топлана нуди дужницима - појаснио је директор Топлане Зоран Кнежевић.

Како не би дошло до повећања цијене гријања, из Топлане су локалном парламенту упутили приједлог за доношење Одлуке о могућностима измирења дуга за гријање два јавна градска предузећа, Козарски вијесник и Спортска дворана Младост, који износи више од 400. 000 марака.

- Мислим да је сасвим нормално да се прво измире те обавезе, а онда да се размишља евентуално о некој корекцији. Јер то није никаква нова субвенција према Топлани, то је уствари помоћ градског буџета према тим предузећима да они измире своје обавезе према Топлани. Мислим да док год постоје такве обавезе и дуговања, да ми не би требали размишљати о повећању цијене гријања - додао  је Кнежевић.

У приједорској Топлани тврде да је током протекле двије године примјетан и интензивнији рад судова на предметима дужника.

Ово предузеће тренутно има око три и по хиљаде корисника.