latinica  ћирилица
13/12/2019 |  11:49 | Аутор: РТРС

Надлежни у БиХ да омогуће грађанима да користе мост Љубовија-Братунац

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић апеловала је данас да надлежни у БиХ што прије ураде све што је неопходно да би мост Љубовија-Братунац, који је изграђен прије двије и по године, могли да користи грађани.
Зорана Михајловић - Фото: ТАНЈУГ
Зорана МихајловићФото: ТАНЈУГ

Михајловићева је подсјетила да је тај мост изградила Србија, те да је Влада Србије нашла новац и завршила своје обавезе, као и Влада Републике Српске.

- Остало је на Управи за индиректно опорезивање БиХ да заврши свој део посла како бисмо имали још један гранични прелаз. То још чекамо и заиста молба и овако јавно да се то што прије заврши - рекла је Михајловићева.

Она је претходно са замјеником министра комуникација и саобраћаја у Савјету министара у техничком мандату Сашом Далипагићем потписала Споразум између Владе Србије и Савета министара у техничком мандату о сарадњи на реализацији пројекта ауто-пута Београд–Сарајево.

Далипагић је рекао да је за граничне прелазе у БиХ надлежна Управа за индиректно опорезивање, а не Министарство комуникација и транспорта.

- Почело је формирање нове власти и очекујем да ће ријешити сва питања. Није у реду да мост стоји, а да га људи не могу користити - рекао је Далипагић.

Мост, дужине 227 метара, који спаја општине Љубовију у Србији и Братунац у Републици Српској изграђен је у мају 2017. године, а градња је трајала од октобра 2015. године.