latinica  ћирилица
13/12/2019 |  14:54 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Осмочлана породица из Шеховаца до краја марта у новој кући

У селу Шеховци код Мркоњић Града, Компанија Младена Милановића, МГ Минд, гради породичну кућу за осмочлану породицу Шкрбић.

Радови добро напредјују, кућа је добила кров прије првог снијега. Усељење је планирано крајем марта. Вриједност објекта је 50.000 КМ.

Осмочлна породица Раде и Даре Шкрбић живи у трошној и неусловној кући. Кров је оштећен и прокишњава, па се Шкрбићи радују изграњи нове куће у коју би требало да уселе крајем марта.

У Центру за социјални рад истичу да је изграња куће за породицу Шкрбић од великог значаја. Уз одраслих шест чалнова у лошим условима живи и двоје дјеце.

Директор Центра за социјални рад ове општине Драган Плејић, након посјете мјесту изградње, рекао је да је ријеч о породици која користи услуге Центра, а живи у трошној и неусловној кући која прокишњава.

- Изградња напредује, кућа је прекривена и усељење је планирано за крај марта. Објекат је близу главног пута, што ће олакшати живот свих укућана, међу којима је двоје мале дјеце - навео је Плејић.

Он је истакао да нико у породици Шкрбић није запослен и углавном живе од сточарства и пољопривреде.

Плејић је захвалио Милановићу, подсјећајући да је ово само једна од донација које је овај привредник из Мркоњић Града у цијелости финансирао.