X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
13/12/2019 |  18:46 ⇒ 19:39 | Извор: СРНА

Од недјеље први пут директни воз Зворник-Београд

"Железнице Србије" уводе први пут полазак од Београда до Зворника, од недјеље, 15. децембра, када ступа на снагу нови ред вожње.
Пруга - Фото: РТРС
ПругаФото: РТРС

Возови "Железница Србије" кренули су преко Дрине након завршетка реконструкције пруге Шабац-Лозница, када је продужена линија од Руме до Зворника, али се први пут уводи линија из станице Београд центар, тако да ће, осим Зворника, директну шинску везу са Београдом имати и Шабац и Лозница.

Полазак из Београда је у 14.02, а долазак у Зворник у 18.14 часова, саопштено је из Акционарског друштва за жељезнички превоз путника "Србија Воз".

Полазак из Зворника за Београд је у 7.20 часова, а у Београд ће стизати у 11.46 часова.

У повратку воз ће кретати из станице Београд центар у 14.02 часа и стизати у Зворник у 18.14 часова.

У недјељу ступа на снагу нови ред вожње који ће важити до 12. децембра 2020. године, најавило је данас предузеће "Инфраструктура железнице Србије".

По новом реду вожње у путничком железничком саобраћају свакодневно ће бити 353 воза на међународним и домаћим релацијама.

У саопштењу се истиче да, док је у путничком жељезничком саобраћају у Србији и даље само један оператер - државна компанија "Србија воз", у робном транспорту, осим државне компаније "Србија карго", већ послује шест превозника, али и још три компаније које жељезнички транспорт обављају само за сопствене потребе.