latinica  ћирилица
14/12/2019 |  07:58 ⇒ 07:58 | Аутор: РТС

Франческа Скјавоне побиједила канцер (ВИДЕО)

Некадашња италијанска тенисерка Франческа Скјавоне открила је да је успјела да се излечи од канцера. Скјавоне се пратиоцима обратила на друштвеним мрежама и саопштила разлог због којег се није појављивала у јавности у посљедње вријеме.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Она је у видео изјави рекла да се повукла из јавног живота како би се борила са опаком болешћу, коју је срећом успјела да побједи.

- Послије одсуства 7-8 мјесеци са друштвених мрежа, али и живота уопште, желим нешто да вам саопштим. Открићу вам шта ми се дешавало у посљедњих седам мјесеци - почела је причу Скјавоне.

- Дијагностиковали су ми малигни тумор. Била је то најтежа борба коју сам водила и најбоља ствар је да сам успјела да побиједим. И даље дишем. Кад су ми то саопштили прије неколико дана, хтјела сам да експлодирам од среће. Спремна сам за пројекте које сам имала, али нисам успјела да их остварим. Видимо се поново ускоро! - истакла је 39-годишњакиња.

Скјавоне је 2010. године освојила Ролан Гарос и постала прва Италијанка која је дошла до гренд слем трофеја, освојила је још седам титула и најбољи пласман јој је четврто мјесто у синглу, а осмо у дублу.

Пензионисала се 2018. године, послије чега је један пеиод била тренер Каролине Вознијацки.