latinica  ћирилица
14/12/2019 |  13:15 ⇒ 19:41 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Наставићемо његовати братске односе наших народа

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић присуствовао је свечаном обиљежавању 25 година Законодавне скупштине Санкт Петербурга.
Чубриловић у Санкт Петербургу - Фото: СРНА
Чубриловић у Санкт ПетербургуФото: СРНА

Чубриловић је у Русију отпутовао на позив предсједника те скупштине Вјачеслава Макарова, а посланицима се обратио, прво на руском, а потом и на српском језику.

- Имам велику част што могу да вам се обратим у име Народне скупштине Републике Српске, али и у име свих грађана Српске да вам честитам значајан јубилеј. За нас је од изузетног значаја што имамо одличне билатералне односе, не само на државном нивоу, него и између градова Санкт Петербурга и Бањалуке. Поготово је значајна сарадња на нивоу културе, здравства, науке, а томе смо недавно свједочили, када су ваши хирурзи били у посјети УКЦ Република Српска. Све то је само добар примјер братских односа наших народа, које ћемо наставити његовати и у будућности - истакао је Чубриловић за говорницом скупштине Санкт Петербурга. 

Чубриловић и Макариов су 30. марта 2017. године у Бањалуци потписали Протокол о резултатима преговора између Парламента Српске и парламента Санкт Петербурга којим се изражава опредјељење да ће развој сарадње два парламента у великој мјери доприносити развоју Српске и Санкт Петербурга.