latinica  ћирилица
14/12/2019 |  21:12 ⇒ 21:55 | Аутор: РТС

Шабац дочекује трку Београд-Бањалука

Лијепе вијести за српски и балкански бициклизам долазе из Шапца, града који ће коначно, послије 13 година, дочекати караван једне од најпрестижнијих трка у овом дијелу свијета, чувене трке Београд-Бањалука и то као етапно мјесто.
Шабац - бициклизам - Фото: РТС
Шабац - бициклизамФото: РТС

У 13 година дугој историји традиционалне међународне бициклистичке трке Београд-Бањалука, Шабац је одувијек био град кроз који су бициклисти пролазили на траси од престонице Србије до Бањалуке, међутим први пут у историји трке, Шабац ће наредне године дочекати караван са више од 400 учесника из 30 свјетских земаља као етапно мјесто.

Захваљујући преданом раду директора трке Владимира Куваље и идејног творца трке Београд-Бањалука Тихомира Куваље, али и одличним односима који су у претходним годинама одржавани на релацији организатора трке са Шапчанима, на обострано задовољство, Шабац ће се 2020. године укључити у организацију међународне бициклистичке трке која помјера границе у организационом и спортском смислу на овим просторима.

Не треба заборавити и да је један од најбољих бициклиста Србије свих времена, Саша Гајичић рођени Шапчанин.

Наредно, 14. издање трке Београд-Бањалука возиће се традиционално у априлу наредне године.

Биће то својеврсни бициклистички спектакл, с обзором на то да је са досадашња два дана, ове године трка први пут вожена четири дана, те су се током четири етапе на друмовима Србије и Републике Српске надметали неки од најбољих бициклиста и екипа из цијелога свијета.

Организатори истичу и да ће наредна трка, захваљујући управо укључивању Шапца у званичан календар трке Београд-Бањалука, бити на још вишем нивоу, јер Шабац је град спорта, град европских и свјетских шампиона и град бициклизма.

Према прелиминарним договорима, Шабац би требало да буде домаћин етапе већ првог такмичарског дана, а директор престижне трке Београд-Бањалука, Владимир Куваља, ускоро ће са челницима Шапца објавити и више детаља око саме отганизације и промотивних планова који ће се спроводити у дјело мјесецима уочи трке Београд-Бањалука.

Организатори су увјерени да ће оправдати указано повјерење овог града и надају се да ће од наредне, 2020. године, Шабац бити стално етапно мјесто на рути ове престижне бициклистичке трке.