latinica  ћирилица
15/12/2019 |  11:23 ⇒ 11:26 | Аутор: sputniknews.com

"Четири руже" најбоље на фестивалу у Грачаници

Побједник петог по реду Међународног филмског фестивала Косово и Метохија у Грачаници је филм "Четири руже", режисера Василија Никитовића.
"Четири руже" (Фото : Кинооко филм) -
"Четири руже" (Фото : Кинооко филм)

Тако је одлучила публика послије четири узбудљива фестивалска дана и погледаних 13 домаћих и европских филмова, укључујући и програм за најмлађе.

У снажној конкуренцији најбољих овогодишњих филмова српске продукције и неколико иностраних хитова, гледаоци у Грачаници опредијелили су се за Никитовићев режисерски првијенац.

Режисер филма је изјавио да га је посебно обрадовала вијест из Грачанице и да је поносан што је његов филм тријумфовао баш на фестивалу у јужној српској покрајини-

- Бескрајно сам срећан јер је публика на фестивалу на Косову и Метохији на прави начин разумјела и прихватила идеју филма "Четири руже". Колико ме радује што су крцати биоскопи широм Србије и што не могу да предахнем од извјештаја са терена који говоре да постижемо рекорде гледаности, толико ме је угријала сјајна вијест из Дома култура Грачаница - рекао је Никитовић.

Косово и Метохија - међународни филмски фестивал помогли су Европски културни форум уз подршку Министарства за културу и информисање Србије, а у сарадњи са Домом културе у Грачаници.