latinica  ћирилица
15/12/2019 |  11:41 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

Потребна средства за завршетак храма у Оштрој Луци

У Оштрој Луци у току је израда иконостаса за храм Христа Спаситеља. Отворен је телефонски хуманитарни број 1415 како би се прикупила новчана средства, потребна за завршетак радова.

Изградња храма Христа Спаситеља у Оштрој Луци почела је 2006. године. У животу мјештана ове пограничне општине, заузима посебно мјесто.

- Мени и осталим хришћанима,врло је битно да идемо на богослужења, да се причешћујемо, нарочито у вријеме вишедневних постова - наводи мјештанка Мира Савић.

Бројни мјештани Оштре Луке дали су допринос у изградњи и уређењу храма, смјештеног у долини ријеке Сане. Како би радови у унутрашњости храма били настављени, отворен је и хуманитарни број. Позивом се дарује једна марку за изградњу иконостаса.

- Позивамо све православне хришћане, као и све људе добре воље да дарују једну марку путем броја 1415, који је отворен од 1. до 31. децембра ове године - рекао је Карађорђе Дерајић, парох оштролучки.

У храму Христа Спаситеља налази се икона Светог Александра Невског Чудотворца, осликана и освештана у Санкт Петербургу. Ријеч је о поклону мјештана Оштре Луке, који живе и раде у Русији.