latinica  ћирилица
16/12/2019 |  08:20 ⇒ 12:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић: Хоћу у Хаг као свједок против ОВК

Шеф српске дипломатије и лидер СПС-а Ивица Дачић изјавио је да Пацолијев савјетник Јетљир Зиберај гнусно лаже о некаквим документима социјалиста о прогону Албанаца. Он каже да је спреман да оде у Хаг као свједок против ОВК.
Ивица Дачић (фото: Sputnik / Radoje Pantović) -
Ивица Дачић (фото: Sputnik / Radoje Pantović)

Без обзира на све, спреман сам да одем у Специјални суд за злочине ОВК, имам тоне материјала који најбоље говоре о томе ко је кога протјерао са КиМ, рекао је Дачић за Новости поводом тврдњи Зибераја да посједује записник са сједнице ИО СПС из фебруара 1999. који наводно садржи намјеру да се "прикрије масакр и масовно протјеривања Албанаца и да би то требало да послужи као основ за позивање Дачића у Специјални суд".

Дачић истиче да му је довољно да само погледа у своје извјештаје са сједница Савјета безбједности УН и да не иде у друге архиве.

- Колико је Косово држава, толико је вјеродостојан и тај извјештај СПС о којем халуцинира Зиберај. Али није халуцинација, на жалост, него реално стање да више од 200.00 протјераних Срба са Косова и Метохије двије деценије не може да се врати кући - рекaо је Дачић.

Истиче да је спреман да иде у Специјални суд, али као свједок против Зиберајевих шефова из врха приштинских власти, који су предводили терористичку, тзв. Ослободилачку војску Косова, пренио је Танјуг.