latinica  ћирилица
16/12/2019 |  08:32 | Аутор: Вечерње новости

У Ниону данас жријеб за осмину финала Лиге шампиона

У Ниону данас, тачно у подне, почиње жријеб за осмину финала Лиге шампиона, а сат времена касније завртеће се куглице у шеснаестини финала Лиге Европе, мећу којима, нажалост неће бити ни Звезде ни Партизана.
Извлачење парова Лиге шампиона (фото: Twitter  ‏@ChampionsLeague) -
Извлачење парова Лиге шампиона (фото: Twitter ‏@ChampionsLeague)

Правила су јасна, побједници група у Лиги шампиона биће повлашћени приликом жријеба, јер не могу међусобно да се састану, а и реванше ће играти код куће. Према пропозицијама, нису могући сусрети екипа које су биле заједно у групи, као и оних из исте земље. Први мечеви су 18, 19, 25. и 26. фебруара, а други 10, 11, 17. и 18. марта.

Као што се зна, специфично је што су мећу 16 најбољих пласирали само клубови из пет најјачих земаља, Енглеске, Шпаније (по четири), Њемачке, Италије (по три) и Француске (два). Из другог ћупа највећа пријетња је Реал, а нико се неће усрећити ни уколико добије Тотенхем, Атлетико или Челси.

У првом шеширу су: ПСЖ, Бајерн, М. сити, Јувентус, Ливерпул, Барселона, Лајпциг и Валенсија. Други шешир чине: Реал, Тотенхем, Аталанта, Атлетико, Наполи, Борусија Д., Лион и Челси.

Занимљиве су и прогнозе за новог шампиона Европе, кладионице дају највеће шансе Манчестер ситију. "Вилијем Хил" је Гвардиолин тим ставио на врх фаворита са квотом 3,75, други је бранилац титуле Ливерпул (5), следе Барса (7), ПСЖ (8), Бајерн (9) и Јуве (13).

Да су Црвена звезда или Партизан имали мало више среће и прошли даље, данашњи жријеб шеснаестине финала Лиге Европе од 13 часова би био спортски догађај дана. У другом по јачини такмичењу повлашћени су: Севиља, Малме, Базел, ЛАСК, Селтик, Арсенал, Порто, Еспањол, Гент, Басахшехир, Брага, Манчестер ј., Ајакс, Салцбург, Интер и Бенфика.

Неповлашћени: АПОЕЛ, Копенхаген, Хетафе, Спортинг, Клуж, Ајнтрахт, Ренџерс, Лудогорец, Волфсбург, Рома, Вулвси, Алкмар, Леверкузен, Шахтјор, Олимпијакос и Бриж.

Мечеви су 20. и 27. фебруара.