latinica  ћирилица
16/12/2019 |  10:25 ⇒ 12:29 | Аутор: Index.hr

Колинду поново исмијавају - обећала плате од 8.000 евра (ВИДЕО)

Предсједница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић, која је поново кандидат за предсједнички мандат, изјавила је јуче у Осијеку да ће, ако поново постане предсједница у Хрватској, плате бити и до 8.000 евра.

- Отворићу нова радна мјеста. Тврде неки да се то не може, а ја тврдим да то може. Јер већ имам договоре са неким државама, да нам Хрвати оду на обуку негдје другдје и да се врате у Хрватску, да раде преко интернета у некој другој држави, а у Хрватској зарађују осам хиљада евра. Замислите што то значи за наше младе - рекла је Грабар-Китаровић, а снимак који приказује ово њено предизборно обећање је постао виралан.

Она је поручила да су предсједнички избори 22. децембра посебно важни нагласивши: "јер ћемо бирати политику која ће идућих пет година промовисати хрватске националне и државне интересе и особу која ће учествовати у рјешавању кључних друштвених проблема, а не бити фикус на Пантовчаку".

Оцијенила је како је Хрватска земља талентованих људи и да треба помоћи тим талентима да повуку Хрватску тамо гдје јој је мјесто, "међу најпросперитетнија и најбоља мјеста за живот у свијету".