latinica  ћирилица
16/12/2019 |  11:55 ⇒ 13:10 | Аутор: РТРС

Зворник: За стипендије из градског буџета 185.000 КМ

Градска управа Зворник расписала је конкурс за додјелу стипендија студентима за школску 2019/2020. годину. За ову намјену из градског буџета планирано је 185.000 КМ.

Градским Правилником о стипендирању студената, обухваћено је седам категорија - студенти са просјеком већим од осам и по, носиоци Вукове дипломе из средње школе, студенти слабог материјалног стања и студенти мастер студија са просјеком оцјена већим од девет.

Овим су обухваћена и дјеца погинулих бораца и ратних војних нвалида, те студенти без оба родитеља и са сметњама у развоју.

Конкурсне услове покушаће да испуни и Марина Мирковић, студент треће године хемијског инжењерства на Технолошком факултету у Зворнику.

- Прошле године нисам конкурисала, нисам ни добијала стипендију. Ове године планирам да предам документацију и да конкуришем - каже Марина Мирковић, студент треће године.

Уколико испуне услове конкурса, најбољи студенти, као и студенти без оба родитеља и са сметњама у развоју моћи ће рачунати на стипендију од 1.000 КМ на годишњем нивоу. Годишњи износ за остале категорије биће накнадно утврђен на основу броја пријављених.

- Дајемо стипендију свим студентима који испуне услове и уколико буде било потребе да се одобре додатна средства како би сви студенти добили стипендију, то ће бити и урађено у наредној години ребалансом буџета. Ове године је новина да ћемо дати стипендију и за пет најбољих бруцоша који су уписали Технолошки факултет у Зворнику - рекао је Дарко Стефановић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Зворник.

Конкурс ће бити отворен до краја године, а студенти који не испуне услове конкурса, имаће право на жалбу, у року од 15 дана од дана објављивања резултата. У прошлој години стипендирано је 225 студената, а стипендије су редовно исплаћиване.