latinica  ћирилица
16/12/2019 |  12:45 ⇒ 13:30 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Има простора за унапређење многих субјеката у јавном сектору (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Бијељини да је задовољна што је Српска финансијски стабилна и што може да извршава своје обавезе, али је истакла и да постоји још много простора за унапређење рада многих субјеката у јавном сектору.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановићева је истакла да ће на данашњем састанку са директорима јавних установа, предузећа и фондова са сједиштем у Бијељини разговарати о ситуацији у тим предузећима, сагледати планове за период који долази и шта могу институције да ураде заједно са њима у наредном периоду.

- Ми радимо и полако отклањамо недостатке које смо имали - рекла је Цвијановићева након отварања сајма домаћих производа "Наше је боље".

Она је нагласила да је веома важно да сви субјекти у јавном сектору морају заједнички да раде, а не самостално, изоловано и без контакта са Владом и локалним заједницама, те да остварују приоритетне циљеве - а то су јача и боља Република, односно јачи субјекти и одговорне институције и установе.

Цвијановићева је додала да и јесте и није задовољна радом јавних уставнова, предузећа и фондова јер увијек постоји простор за побољшања.

- С обзиром на то како су тешка времена иза нас и како смо морали да се сналазимо, јако сам задовољна, а са друге стране постоје огромни ресурси са којима се управља у оквиру јавне сфере - закључила је Цвијановићева.

Она је рекла да очекује боље резултате и када је ријеч о предузећима Шуме и Електропривреда, јер може боље и зато је и важна сарадња.