latinica  ћирилица
16/12/2019 |  13:47 ⇒ 15:53 | Аутор: СРНА

Десет година помагања дјеци кроз акцију "С љубављу храбрим срцима" (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бијељини да се путем хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима" већ десет година помажу различита удружења и дјеца која имају одређене здравствене проблеме.
С љубављу храбрим срцима - Фото: РТРС
С љубављу храбрим срцимаФото: РТРС

- Као резултат те акције изградили смо одређене објекте попут Родитељске куће, а ове године правимо дневне центре у Требињу и Бањалуци, на захтјев одређених удружења како би могли да обезбиједе адекватан боравак дјеци са потешкоћама у развоју док њихови родитељи завршавају одређене обавезе. За то вријеме дјеца су на сигурном, добијају адекватну помоћ, дружење и социјализацију - рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је додала да и центри за социјални рад, Дом за незбринуту дјецу "Рада Врањешевић", заједно са локалним заједницама и републичким институцијама настоје да на сваки могући начин створе претпоставке и услове да ранији штићеници домова, сада пунољетни људи, могу да организују свој живот, да се пронађу одређени послови и да им се обезбиједи адекватан смјештај док они не стану на своје ноге.

- А, када су у питању пунољетна лица из категорије са потешкоћама у развоју која немају одређену самосталност, то су питања која се регулишу законима, чије одредбе настојимо да мијењамо и побољшавамо, да одговоре сврси и да као друштво покажемо да смо у стању да водимо рачуна и о њима - рекла је Цвијановићева.