latinica  ћирилица
16/12/2019 |  14:02 | Аутор: СРНА

На граничним прелазима ухапшено шест особа

Службеници Јединице граничне полиције Орашје ухапсили су држављанина БиХ чији су иницијали Х.К. /36/ за које је утврђено да га потражује Полиција Брчко дистрикта због кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

У саопштењу из Граничне полиције наводи се да је ово лице ухапшено јуче, а исти дан су службеници Граничне полиције Орашје ухапсили и М.Х. /34/ за које је установљено да га потражује Општински суд у Тузли ради издржавања казне затвора.

На прелазу Брод при изласку из БиХ у суботу, 14. децембра, ухапшено је лице М.Х. /33/ након што је утврђено да га потражује Општински суд у Сарајеву ради издржавања казне затвора.

Овај држављанин Њемачке је предат службеницима Судске полиције Оџак.

Службеници Јединице граничне полиције Зворник истог дана, на изласку из БиХ, на прелазу Шепак ухапсили су лице Д.Т. /39/ за које је утврђено да је за њим Полиција Брчко дистрикта расписала потрагу због кривичног дјела насиље у породици, а да га потражује Основни суд у Зворнику због кривичних дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и тешке крађе.

Ово лице је предато службеницима Судске полиције Брчко дистрикта.

Истог дана, службеници Граничне полиције су на уласку у БиХ на прелазу Скелани ухасили лице М.С. /73/ јер га потражује Основни суд у Сребреници ради издржавања казне затвора.

Овај држављанин БиХ и Србије предат је службеницима Судске полиције Бијељина.

Службеници Јединице граничне полиције Градишка су у петак, 13. децембра, на изласку из БиХ на прелазу Градишка ухапсили лице М.П. /23/ јер је провјерама устављено да овог држављанина БиХ и Словеније потражује Основни суд у Бањалуци због кривичног дјела изазивање опште опасности.

Лице М.П. предато је службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука.